Dedicated Servers

» De voordelen

    Velen huren een volledige dedicated server, zonder dat zij daar ook daadwerkelijk volledig gebruik van maken; dit kost niet alleen onnodig veel meer, maar brengt ook een aantal problemen met zich mee.

    Zo bent u bij een dedicated server verantwoordelijk voor de gehele machine en bent u verplicht additioneel beheer in te huren of aparte contracten voor powerboot switches af te sluiten voor bijvoorbeeld het herstarten van uw machine.

    Een virtual dedicated server heeft alle voordelen van een standaard dedicated server; echter betaalt u alleen voor wat u echt nodig heeft.

    Daarnaast wordt de machine zelf beheert door Vanderlaan, zodat u zich niet druk hoeft te maken om monitoring en upgrades.

    Omdat de virtuele machine in een schil draait op een fysieke machine, kunnen reboots zonder problemen worden uitgevoert wanneer uw virtuele machine onverhoopt mocht falen, zonder dat u daarvoor aparte contracten nodig heeft of powerboot switches hoeft te huren; de machine blijft namelijk gewoon doordraaien en zal in het geval dat deze mocht falen, direct worden herstelt door de technici van Vanderlaan.

    Een virtuele server heeft daarnaast ook het voordeel dat zij standaard word gebackupped; zonder dat u zich hier verder druk om hoeft te maken, bij een dedicated server dient u hiervoor zelf zorg te dragen en mogelijkerwijs ook additionele contracten af te sluiten.